8 Ocak 2012 Pazar

Zuhal'in Kahvesi

Teknolojinin en ileri düzeyde olduğu bir çağda yaşadığımız halde, iletişim için her türlü donanıma sahip olduğumuz halde insan ilişkilerinin en kötü olduğu bir zamanda yaşamaktayız. Uzaydakiler ile tanışmaya çalışırken karşı komşumuzu tanımıyoruz, iletişim kuramıyoruz. Akrabalık, arkadaşlık, dostluk, sevgililik, iş yada aşk hangi sıfat altında olursa olsun ilişki kurmak iletişime geçmek yetenek ister. İnsan insanla beslenir insan insanla güçlenir. Arkadaşlık, dostluk her yaşta herkese gereklidir. İyi günde kötü günde geçinebilmeyi, anlaşabilmeyi başarmak, dozunda, sınırında ilişki kurabilmek zordur.  Evlendikleri zaman birbirinin en iyi arkadaşı, en yakını, en özeli olmak isterken boşandıklarında baş düşman olabiliyorlar.  Üç günde tanışıp kırk yıllık dost gibi samimi olmakta yanlış. İletişimi becerebilmek, sürdürebilmek en önemlisidir. Hayatımıza her zaman insanlar girer , bazıları beşikten beri bizledir bazıları geçerken uğramıştır. Bazı insanların duvarları vardır kapalıdır herkese, bazılarıda sevgi kelebeği gibi herkesi alır hayatına. Telefon rehberinde , facebook da yüzlerce arkadaş ismi numarası vardır ama yalnızdır. Sahip olduğu insan sayısı önemli değil önemi olan ilişkinin kalitesi, gerçekliğidir. Samimi, içten, doğal, dürüst dostluklar kurabilmek. Herşeyde olduğu gibi ilişkilerde de iyi denge kurmak, ne çok uzak, ne çok müdahaleci, ne ilgisiz, nede çok meraklı olmamalı. İnsanlarla ilişkilerde ne çok taviz vermeli nede çok taciz etmeli dengeli bir iletişim kurmak en önemlisi. Herkesin kendine ait yaşam alanı, sınırları, kalıpları vardır. Eş, dost, arkadaş kim olursa olsun giriş izni olmadan sınırları geçmemeli. Hayatımıza giren ve hayatımızdan çıkan herkesin bir misyonu vardır.
Hayat paylaştıkça güzelleşir. İnsanın yaşadığı her türlü acı, tatlı, mutlu, mutsuz, iyi ,kötü olaya katlanabilmesine yakınında, yanında olanlar yardım eder.

"Tanrı size istediğiniz insanları değil, ihtiyacınız olan insanları verir. Öyle ki, bu insanlar size yardım edecek, sizi incitecek (acı verecek), sizi terkedecek, sizi sevecek ve olmanız gereken kişi olabilmenizi sağlayacaktır." Lao Tzu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder