1 Mart 2011 Salı

Yemek Gazetesi

Enginar
Sağlıklı beslenmenin en önemli yiyeceği enginardır, insan sağlığına çok faydalı bir sebzedir. Baharın gelmesi ile pazarlarda, tezgahlarda bol bol enginar görürüz.Karaciğerin dostu, vitamin deposu çok faydalı bir sebze, her yıl enginar mevsiminde en az 40 enginar yemek gerekirmiş. Kandaki üre ve kolesterolü düşürür. İdrar söktürür. Kandaki şeker miktarını ayarlar. Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler. Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur. Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir. Enginarın içinde bulunan Silymarin maddesinin, hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eder araştırmacılar.  Enginarın içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin, bulundukları yaşın daha altında gösterdikleri söylenir.
Enginardan mutfakta çok çeşitli yemekler yapılabilir; zeytinyağı enginar, kıymalı enginar, enginar dolması, enginar böreği, salatalı enginar, enginar çorbası...............
Kalbi olan tek sebze enginarmış, keyifle sağlıkla tüketmeli............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder