27 Şubat 2012 Pazartesi

Zuhal'in Kahvesi

Alice: Buradan gitmek için bana hangi yolu izlemem gerektiğini söyler misin?
Cheshire Kedisi: Nereye gitmen konusunda iyi bir anlaşmaya bağlı bu.
Alice: Neresi olduğunun önemi yok!
Cheshire Kedisi: O zaman hangi yol olduğunun da bir önemi yok.
Alice: Sonunda herhangi bir yere varsın da.
Cheshire Kedisi: Elbette varacaksın. Eğer yeterince uzun yürürsen.”

 Hepimiz mutlaka çocukken okuduk o ünlü klasik romanı Alice Harikalar Diyarın da; Alice ile kedi arasındaki konuşmayı hatırlarsınız, yolunu kaybeden  Alice kedini cevabı çok öğreticidir.
Nereye gitmek istediğini bilmiyorsan hangi yoldan, nasıl gitmen gerektiğini de bilemezsin. İnsan yapacağı işte, istediği şeyde hedef koyarak plan yaparak sonuca ulaşacağı yolu belirler. Belirsizlik, plansızlık, başarısızlık doğurur. Motivasyonun en önemli şartı ne istediğini bilmek hedef koymaktır. Evren boşluğu belirsizliği hiç sevmez. Neyi istediğini nereye varmak istediğini bilmek nasıl yol alacağınıda belirler. Araştırmalar göstermiştir ki hayatının her döneminde planlı, programlı ne istediğini ne yaptığını bilen insanlar daha başarılı olmuştur. Kansere karşı bile geleceğe dair planları, hayalleri, projeleri olan insanlar başarı elde etmiş, hastalığı yenmişlerdir. Gelecekten hep bir şeyler bekleriz bazıları sadece niyet olarak kalır, bazıları hedef olur gerçekleşmesi için elimizden geleni yaparız. Bazen bizim planlar, hedefler evrenin  planları, sonuçları ile çakışsa da hazırlıksız yakalansak da elinde harita ile yola çıkmak en doğrusu *
 Robin Sharma "Yapabileceğiniz en güçlü işlerden bir tanesi, hayat hikayenizi önceden yazmaktır. Hayatınız planladığınız gibi gerçekleşmeyebilir ama eskilerin de dediği gibi : Eğer nereye gideceğini bilmiyorsan yollar seni herhangi bir yere çıkarır.
 Bir planın olması , hiç olmamasından iyidir. Plan yapmak kişisel sorumluğun güçlü bir göstergesidir. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder