26 Mayıs 2012 Cumartesi

Kitap


Bugünler de internetle blogla ilgilenmek yerine bol bol kitap okumaktayım . En son Buket Uzuner'in yeni kitabını bitirdim. 20 yıl once İki Yeşil Susamuru romanını çok severek okumuştum sonrada Kumral Ada Mavi Tuna romanını.
 
"Buket Uzuner, SU romanında bütün canlı varlıkları eşit değerde kabul ederek doğayı ve yaşamı kutsayan kadim Türk geleneği Kamanlık'a (Şamanlık) selam ederken, okurları hem eko-feminist bir okumaya, hem de 1000 yıl önce Uygur harfleriyle ön-Türkçe yazılmış olduğu düşünülen (Mutluluk Bilgisi) KUTADGU BİLİG ŞİFRESİ ile zihin oyunlarına davet ediyor." Arka Kapaktan-

SU romanı anlattığı hikayesi, kişileri, şifreleri ile keyifle okunan mistik bir roman. Kadıköy de çok iyi dildiğimiz mekanların eşiliğinde bol bol Ay çöreği yemeği isteyeceğiniz bir serüven. ‘’ Yaşamak, tabiatın ‘efendi’si değil, onun parçası olduğunu hissetmektir, çünkü ona döneceğiz!diyen roman çok anlamlı mesajlar vermekte.

*Kitapta sıkça adı geçen Kutadgu Bilig  11. yüzyılda Yusuf Has Hacib tarafından yazılmış. "Nasıl mutlu olabileceğimizi, hayata nasıl tutunabileceğimiz" anlatıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder