15 Ağustos 2012 Çarşamba

Yemek Gazetesi




Bu gün Julia Child 'in 100 doğum günü, 36 yaşına kadar hiç yemek yapmamış, 1 88 boyun da ilginç ses tonuna sahip Amerikalı şef, yazar, televizyon programcısı Julia Child hayatı da kendisi kadar farklı bir kadın..........
Cordon Bleu adlı ünlü yemek okulundan mezun oldu. Burada ünlü şef Max Bugnard'tan dersler aldı. Julia Child daha sonra bir yemek kitabı yazmak isteyen iki Fransız kadınla, Simone “Simca” Beck ve Louisette Bertholle ile tanıştı. Bu tanışıklık, Amerikan popüler tarihinin dönüm noktalarından biri olan Mastering the Art of French Cooking (Fransız Yemek Pişirme Sanatında Ustalaşmak) isimli kitapla sonuçlandı.
700 sayfayı bulan ve bazı tariflerin 4 sayfa tuttuğu  Fransız Mutfağı kitabı da  beklentilerin de üzerinde bir satış rakamına ulaştı. İlk kitabını yazması mükemmeliyetçiliği yüzünden 10 senesini alıyor.


Julia Child, 1963 yılında başlayan televizyon programıyla birlikte, Amerikan halkının ilgisini daha da çekti. 1966 yılında Time dergisinin kapağına çıktı. Julia Child 2001'de emekliye ayrıldı. Evini bir üniversiteye, mutfağını ise ABD Ulusal Tarih Müzesi'ne bağışladı. 2000 yılında Fransa tarafından Legion d'Honneur nişanı, 2003 yılında da ABD tarafından Başkanlık Özgürlük Madalyası ile ödüllendirildi.2009 tarihinde gösterime giren ve Julia Child'ın hayatından kesitler sunan, Nora Ephron'ın yazıp yönettiği Julie & Julia adlı filmde Julia Child'ı Meryl Streep canlandırdı.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder