24 Nisan 2011 Pazar

Hayata Dair

“Eğer biri tepenizi attırırsa, misilleme yapmak veya aklımızın bir parçasını kaptırmak yerine neden onlara Tanrı’nın lütfunu ve merhametini göstermeyelim?

Birilerinin size doğru davranmadığı tuhaf durumlara düştüğünüzde elinizde yaralı bir kalbe şifa vermek
için altın bir fırsatınız vardır. Unutmayın acılı insanlar kendi acılarının sonucu olarak sık sık başkalarını acıtırlar. Biri kaba ve duyarsızca davranıyorsa içlerinde çözülmemiş bir durum olduğundan emin olabilirsiniz. Kızgınlıkları, üstesinden gelmeye çalıştıkları ciddi sorunları vardır. En son ihtiyaçları sizin onlara kızgınlıkla cevap verip durumu daha da kötüleştirmenizdir.

Kötülük asla kötülükle halledilemez. Size kötü davranan insanlara siz de kötü davranarak karşılık verirseniz sadece durumu kötüleştirirsiniz. Size kızan birine kızgınlıkla karşılık vermek ateşe benzin atmak gibidir.

 Sevgi kıskançlığı barındırmaz. Sevgi bağışlayıcıdır. Hayatınızda size büyük yanlışlar yapmış insanlar olabilir, kızgın ve acılı olmaya hakkınız var. Kötü davranmış ve sizi istismar etmiş birisi tarafından bütün hayatınızın çalındığını hissediyor olabilirsiniz. Ancak kızgınlığınız ve öfkenizi serbest bırakmayı seçerseniz, kötülüğü yenebilirsiniz...”
 Amerikalı Rahip Joel Osteen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder