29 Nisan 2011 Cuma

Yemek Masası,

Makarna büyük küçük herkesin çok sevdiği bir yemektir. Hazırlaması çok kolay yemesi çok keyiflidir. Herkesin damak zevkine uyan bir çeşidi ve sosu mutlaka vardır. Malzemeye ve yaratıcılığa ve zevke uygun makarnalar hazırlayabilmek için küçük ipucları…..
Hangi makarnada hangi sos
*Geniş çubuklu makarna türü olan Pappardelle de, karides soslu, somonlu, kremalı, deniz mahsullü soslar kullanılabiliyor.
*Erişteye benzeyen Tagliatelle için peynir, yumurta ve krema bazlı daha yoğun kıvamlı soslar öneriliyor.
*Penne,  yani düdük makarna  ton balığı, somon, deniz mahsulleri ile yapılan soslarla servis edilebildiği gibi daha çok fesleğenli domatesli ve parmesan peynirli soslar  kullanılıyor.


*Türkiye de en çok tüketilen makarna Rotini yani burgu makarnada ise bol sulu ve sebzeli soslar kullanılabiliyor.
*Mantı görünümündeki et, peynir ya da ıspanaklı Tortellinide mantar ve cevizli soslar öneriliyor.
*Kelebek ya da fiyonk şeklindeki makarna Farfalle, krema bazlı soslar ile öneriliyor.

*İnce uzun çubuk makarna Spaghetti ya da Linguini de ise tüm soslar öneriliyor.








*Conchiglie yani deniz kabuğu şeklindeki makarna et sosları ile servis ediliyor.
*Hamurları arasında et, peynir, domates gibi malzemelerin kullanıldığı Lazanya da ise beşamel sos kullanılıyor

1 yorum:

  1. merhabalaar:)
    sayfanıza geldim ama,gitmek ne mümkün:)
    paylaşımlarınız çok hoş..
    emeklerinize sağlık..
    seve seve izleiciniz oldum hemeen..
    bende sizi bekliyorum sayfama..
    kucak dolusu sevgilerimle..
    :)

    YanıtlaSil