25 Temmuz 2011 Pazartesi

Zuhal'in Kahvesi

İnsanın normal ölçülerde  kendine güveni, olması kendini, sevmesi kendisiyle, gurur duyması güzel ve zor bir şeydir.  Herkesin bir takıntısı, kendisiyle bir derdi, kendine karşı sorunları vardır. Önemli olan sevabıyla -günahıyla kendini kabul edebilmek, iyi günde- kötü günde kendi yanında olabilmek. Ama narsizim boyutlarında kendini önemsemek kendini fazla abartmak hastalıklı bir ruh halidir. Kedinin aynaya her baktığında kendini ormanlar kralı aslan sanması misali insanın kendini dev aynasında görmesi de sorunlu bir ruh halidir. Egosu oldukça yüksek, kendini çok önemli, çok özel sanan insanlar özünde kendisiyle sorunu olan insandır. Kendini çok abartan insanın eleştiriye asla tahammülü yoktur nede olsa herşeyin en iyisini o bilir. Hayatta her zaman en parlak, en güzel, en özel, en başarılı olamazsınki!  Bazen birincisindir bazen sonuncu , kimse mükemmel değildir. İnsanın doğasında herşey vardır, başarı başarısızlık, iyi kötü, güçlü güçsüz her şey insanlar için. Önemli olan normal ölçülerde kendini sevebilmek kabul edebilmek ne çok abartıp kendini beğenmişlik, nede fazla tevazu gösterip silik sönük yaşamak. Kendini değersiz, önemsiz  hissetmekte hastalıklı  bir ruh halidir. Sağlıklı bir kişilik kendine karşı dürüst ve açıktır, kendini sevmek ama kendine tutarlı olabilmek.

Dünyanın en ünlü tasarımcısı Karl Lagerfeld ile yapılan bir röportaj da ;
"Zamane tasarımcıları modanın dikenli yollarında akıl sağlıklarını pek koruyamıyor. Kimi işi bırakıp kaçıyor, kimi depresyona giriyor, kimi intihar ediyor. Sorun ne sizce?- Kendilerini fazla ciddiye alıyorlar." 
  Kendini fazla abartmaya çok yüksek bir konuma çıkarmaya gerek yok kimse vazgeçilmez değildir. Dünyanın kendi etrafında döndüğüne inanmak büyük hata.........

Niceleri geldi, neler istediler,
Sonunda dünyayı bırakıp gittiler.
Sen hiç gitmeyecek gibisin değil mi?
O gidenler de hep senin gibiydiler.

Dünyada ne var, kendine dert eyleyecek,
Bir gün gelecek ki can bedenden gidecek,
Zümrüt çayır üstünde, sefa sür iki gün.
Zira senin üstünde de otlar bitecek
Ömer Hayyam


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder