14 Aralık 2010 Salı

Yemek Gazetesi


BAL
İki bin yıl önce Yunanlıların olimpiyatlardan önce enerji almak için yedikleri, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti bal, aynı zamanda pek çok hastalığı önleyici ya da iyileştirici doğal bir ilaç olarak da kabul ediliyor. Avustralyalı bilim insanlarının bal üzerinde yaptığı son araştırmaya göre, içinde glükoz ve fruktoz bulunduran işlemden geçmemiş doğal bal, karaciğerde glükojen depolarını doldurarak kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor. Böylece, söz gelimi bir sporcunun yorgun düşmemesi için gerekli olan enerjiyi veriyor.

BAKTERİLERDEN DE KORUYOR
Uzmanlar ayrıca yatmadan önce yenilen bir çay kaşığı doğal balın beyin fonksiyonlarını çalıştırdığını söylüyor. Bağışıklık sistemini geliştiren ve insan vücudunu içeriden veya dışarıdan gelen bakterilerden koruyan balın bir başka yararı da şu günlerde gittikçe yayılan soğuk algınlığı ve nezleye iyi gelmesi.
Sabah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder