1 Ağustos 2011 Pazartesi

Yemek Gazetesi,

 

Yılın ilk iftarı için 11 adres

Top atıldığında sabrınızın mükafatını görmenin tadı başka. Sevdiklerinizle bir bardak su içip yılın ilk orucunu açmak için en güzeli elbette kendi kurduğunuz iftar sofraları.


Fakat yılın ilk iftarını ev dışında geçirmek isteyenler için de seçenek çok. Boğaz kıyısındaki saraylardan modern esnaf lokantalarına kadar... Hatta bu seçenek bolluğu büyük jüriyi bile zorladı ve bu hafta birinciliği iki mekan paylaştı. Böylece iftar yemeğinin en iyi adresleri listesine 10 yerine 11 mekan girdi

EN İYİ 10
1. Borsa Lokantası ve Konyalı/İSTANBUL
2. Çırağan Palace Kempsinki Tuğra Restoran/İSTANBUL
3. Kaşıbeyaz Bosphorus/İSTANBUL
4. Hünkar/İSTANBUL
5. Divan Kuruçeşme/İSTANBUL
6. Four Seasons Aqua Restaurant/İSTANBUL
7. Feriye Lokantası/İSTANBUL
8. Park Zirve/ADANA
9. Tavacı Recep Usta/İZMİR
10. Göksu Restoran/ANKARA

BORSA
Ramazan şerbeti bir başka
İstinye ve Boğaziçi’nde de şubeleri olan Borsa’nın en beğenilen şubesi Kandilli. Klasikleşen Ramazan mönüsüyse lezzetli seçeneklerden oluşuyor. Anadolu’dan gelen reçel, peynir, zeytin ve sahurluk çeşitleriyle başlayan mönü, çorba ve Gönen patlıcan ezmesiyle devam ediyor. Ardından etli kara lahana sarması ve döner kebap mekanın özel yemeklerinden. Ramazan şerbeti de denenmeli. Kişi başı 120 lira. (212) 232 42 01 - 02

KONYALI
Portakallı baklava

Konyalı döneri, portakallı baklava ve saray şerbeti en çok tercih edilenler. Mini islim kebabı, yufkalı köfte ve ıspanaklı kol böreği de sevilenler arasında. 11.00’de açılan restoran, son müşteri gidene kadar kapanmıyor. İftar mönüsünün fiyatı kişi başı 90 lira, ayrıca 10 kişi ve üzeri gruplarda yüzde 10 indirim uygulanıyor. 
(212) 353 04 50

ÇIRAĞAN
Tarihi sarayda iftar

Çırağan’daki Tuğra Restoran’da iftara klasik canlı Türk müziği eşlik ediyor. Saray usulü dolma ve paçanga böreği gibi başlangıçların ardından kuzu incik, organik piliç ve hünkar beğendi sunuluyor. Yemeğin ardından burma kadayıf, turunç gibi tatlılar da kahveyle servis ediliyor. İftar mönüsü kişi başı 185 lira. (212) 326 46 46

KAŞIBEYAZ
Boğaz’daki Güneydoğu

Güneydoğu mutfağının lezzetlerini Boğaz manzarası eşliğinde sunuyor. Hem kapalı salonda hem de terasta iftar yapma seçeneği var. Ağustos sıcağında iftarın zorluğunun farkında oldukları için, ağır yemekler yerine hafif zeytinyağlılarla sebze yemekleri servis ediliyor. Fiyatı kişi başı 70 lira. Rezervasyon gerekiyor.
(212) 468 17 17

HÜNKAR
Trakya kuzusuyla tandır

1950’den bu yana Türk mutfağından yemekler sunan mekan, her yıl özel iftar mönüsü hazırlıyor. Özellikle tencere yemeklerinde iddialılar. Kıvırcık Trakya kuzusuyla yapılan tandırı ve hünkarbeğendisi meşhur. İrmik helvası ve güllacıysa en çok tercih edilen tatlılar. İftar mönüsünün fiyatı 75 lira. Tel: (212) 287 84 70 - 71

DİVAN
Cevizli incir tatlısı
Divan Kuruçeşme’de iftar mönüsü 55 lira. 10 şubesinden altısında Ramazan mönüsü bulunuyor. İç pilav ve beğendi eşliğinde kuzu tandırın tavsiye edildiği restoranda, cevizle doldurulmuş taze incir, müşterilerin en çok rağbet gösterdiği tatlılardan. Mutfağın açılış saati 08.00, kapanış saati de 24.00. (212) 257 71 50

FOUR SEASONS
Çocuklara yüzde 50 indirim
Ramazan’a özel açık büfesinde iftariyelik, zeytinyağlı ve ızgara çeşitleri bulunuyor. Karalahana dolması, beğendili tas kebabı ve kuzulu yuvalama en beğenilenlerden. Hem sütlü hem de geleneksel Türk tatlıları var. Kişi başı 150 lira olan iftar mönüsü 6-12 yaş arası çocuklara yüzde 50 indirimli. (212) 381 40 59

FERİYE
Denizden ulaşım mümkün
Osmanlı ve Türk mutfağından yemeklerin sunuluyor, Boğaz kıyısındaki tarihi bina atmosferiyle dikkat çekiyor. Hem kara hem de deniz yoluyla ulaşmak mümkün. Klasik Türk müziği eşliğinde sunulan iftar mönüsü serpme iftariyelikler, başlangıçlar, ara sıcaklar, salatalar, ana yemekler ve tatlılardan oluşuyor. Kişi başı 135 lira. 
(212) 227 22 16

PARK ZİRVE
Hem göl hem havuz

Baraj gölü manzaralı mekanda, havuz başında yemek yeme imkanı var. 120’ye yakın yemek çeşidinin yanı sıra gruplara özel Lalezar, Gülizar ve Hünkar adlı üç ayrı set mönüleri bulunuyor. İftar yemeğini, limon şerbetiyle sonlandırmanızı öneriyorlar. Mönülerin fiyatları 38, 40 ve 42 lira. Rezervasyon gerekiyor. (322) 231 24

TAVACI RECEP USTA
Tarihi köşkte iftar

İzmir’deki 33 yıllık restoran, Alsancak 1. Kordon’da tarihi bir köşk içerisinde bulunuyor. İstanbul, Ankara ve Bursa’da da şubeleri var. Kaburga dolması ve sac tavanın özellikle tavsiye edildiği ramazan mönüsü 50 lira. 09.00’da açılıp 23.00’te kapanıyor. Ege Denizi eşliğinde iftar yapabilmek için rezervasyon gerekli.
(232) 444 19 78

GÖKSU
Siyasetçiler müdavimi
Kızılay ve Nenehatun’da iki şubesi var. Patlıcan söğürme kebap, kuzu şiş ve zeytinyağlılar vazgeçilmezleri. Tatlılardan ekmek kadayıfı ve sütlaç mutlaka denenmesi gerekenlerden. Müdavimleri arasında İlhan Cihaner ve Tolga Çandar gibi siyasetçiler var. 11.00-24.00 arası açık. Kişi başı 40-45 lira. Rezervasyon gerekli.
(312) 431 22 19 
Hürriyet 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder