15 Ağustos 2011 Pazartesi

Zuhal'in Kahvesi


Yorulacaksan, zorlanacaksan, şikâyetçi olacaksan, keşkelere sığınacaksan,
Söze 'ama' diye başlayacaksan, girme aşk yoluna.
Aşk yolunda 'u' dönüşü yoktur!
Aşk der ki sana:

... "Yolumdaysan, başım feda yoluna ama bil ki senin de başını isterim yoluma! Kahır, kapris gelecekse senden amenna. Ama ayağına diken batarsa yolumda, ah edip vahlanma. Aşk bilek gücü değil yürek işidir. Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara."
Mevlana


Yanında yürüyecek, sana aynı adımlarla eşlik edecek, tökezlemeden koşmadan ilerleyecek eşini bulmak zordur. İnsan hep kendinden farklı olanı kendine benzetmek için seçermiş.  

Hayat seçimlerden ibaret ise tercihleri doğrulardan yana kullanmak mı gerekir? İnsan hayatını kendi kuralları ile oynayana kadar hep yanlış yollara mı sapıyor? Doğruları bulmak için kaç eğriden geçiyoruz. İnsan aklı ve mantığı olan tek canlı varlık olsa da aklını ve mantığını az kullanan canlıdır aynı zamanda….Aşk insanın akıl ve mantığını kullanmasına en zorlandığı şeydir.  İlk insandan beri kadın ve erkek bir araya gelmek için uğraşsa da küçük bir azınlık doğru yolu buldu. Bazen yollar kesişse de  hızlar uyamaz biri çok önden giderken diğeri hep arkada kaldı yada biri diğerini hep itmek zorunda kaldı. Kadın, erkek, aşk en zor üçgen. Bazen çok sakin çok kolay bazen uğruna savaş çıkacak kadar zor, ne aşkla ne aşksız....  İnsanın en zor sınavı kalbi ile olan sınavmış, mantığın, tecrübenin bilginin işe yaramadığı bir sınav.


Kendi içinde uyumlu, huzurlu olan insan aşkta da mutluluğa ulaşır. Aşk huzur verendir için kıpır kıpır nefesin rahat için sıkılmadan kalbin sıkışmadan ruhun daralmadan yaşayabilmek huzur ile, hayatın keyfine varmanda en büyük yardımcı iç huzurudur. Dünyada o kadar çok huzursuzluk verici şey varki, hepsini çözebilmek mümkün olmasada kendi iç huzurunu sağlamakla başlamalı. Kendinden yaşadıklarından memnun olmak keşkeler ahlar vahlar olmadan. Bireysel huzur olmadıkça ilişkiler de huzur olmaz.
Hayata aynı pencereden bakabilmek her gece aynı yastığa baş koymaktan daha öte aynı rüyayı görebilmek ortak bir dili konuşabilmek en mükemmelidir. Herkes tarihe geçmiş büyük aşklar yaşamıyor belki ama herkesin aşkı kendi özel tarihinde büyük ! Hepimiz film gibi aşklar yaşamak isteriz dünyanın merkezine oturtulan bir aşk olsun isteriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder