12 Ağustos 2011 Cuma

Yemek Gazetesi,

Dünyanın En 'tatlı' Ünlüleri

TİRAMİSU/İTALYA
Bu tatlının popülaritesinin sırrı nedir bilinmez, ama lezzetinin sırrını İtalyanlar şöyle açıklıyor: Tiramisu'nun lezzeti malzemeleriyle ilgilidir. Kahve, hafif bir mascarpone peyniriyle yapılmış zabaglione kreması ve çikolata tatlarının birbirine uyumu... İşte tiramisunun başarısı! Tiramisu Kuzey
İtalya'da bulunan Treviso şehrinde doğup, dünya çapında ünlü olan tatlıların başında geliyor.

MACARON/FRANSA


Sevenlerin, bir lokmada mideye indirdikleri macaron'un eskiden dev boyutlarda yapıldığını biliyor muydunuz? Macaron'un
Fransa'ya yolculuğu ise çok asil sebeplerden kaynaklanıyor... İtalyan Caterina di Medici, 1533 yılında King Henry II ile evlenince kendisiyle birlikte aşçısını da Fransa'ya götürmüş. Böylece Fransızlar hem İtalyan bir kraliçeye, hem de macaron'un tarifine sahip olmuşlar.

 

SACHERTORTE/ AVUSTURYA
Yıl 1832... Güçlü bir diplomatın
Viyana'da yapacağı ziyarette ikram edilmesi için ünlü bir aşçıya pasta siparişi verilir. Aşçı hastalanınca, pastayı 16 yaşındaki yamağı Sacher yapar. Çikolatalı iki kek katmanının arasına kayısı marmeladı koyar ve bütün pastayı bitter çikolata ile kaplar. Yolunuz Viyana'ya düşerse Opera Binası'nın karşı caddesinde bulunan Cafe Sacher'de mutlaka tadın. 


KARAORMAN PASTASI/ALMANYA

İşte geçmişi 16. yy'a kadar dayanan, meşhur mu meşhur nefis bir pasta! Bu pastanın en büyük özelliği sadece Güney
Almanya'nın Kara Ormanları'nda yetişen Morello kirazları... Morello kirazlarından yapılan brandy, pastanın ünlenme sebebi. Bazıları bu pastanın aslında İsviçreli olduğunu iddia ediyor. Hatta Almanlar'ın bu pastayı, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra İsviçre ile tanıştırdıkları söyleniyor...

 

CHEESECAKE/AMERİKA
Tarihçilere göre; cheesecake, M. Ö 776'da düzenlenen ilk olimpiyat Oyunlarında, sporculara ikram edilmiş. Ünlü filozof Cato'nun, M. Ö 200 yıllarında yaptığı pastanın tarifi de bugün yapılan cheesecake tarifiyle aşağı yukarı aynı... Romalılar, cheesecake tarifini; Yunanlılar'dan alıp Avrupa'ya geçirmişlerdi. Göçmenlerle birlikte Amerika'ya yolculuk etti. Amerikalılar da krem peyniri bularak bu pastayı daha kolay yaptı.

İstanbul Doors Mix

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder