22 Ağustos 2011 Pazartesi

Zuhal'in Kahvesi





İnsan esnek bir varlıktır her duruma, her şarta, her zaman kolay uyum sağlar, kabullenir. Asla yapmam dediğini yapar, asla gitmem dediği yere defalarca gider, almam dediğini alır " büyük lokma ye büyük laf etme " diyen atalarında beri insan 360 derece dönebilir. Zaman, şartlar ve mecburiyetler insanı bambaşka bir duruma sürükleyebilir. Herşey olabilir, herşey değişebilir, herkes farklılaşabilir. Kesin, mutlak, sabit birşey yoktur. İnsan da değişir, gelişir.  "Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir"  Hep aynı insan olunamaz, hep aynı yerde kalınamaz. Zaman geçiyor, mekanlar değişiyor, dünya dönüyor sende değişiyorsun, farklılaşıyorsun. Zamanla kendi kişiliğini. özünü tanıdıkça daha iyi olmaya çalışırsın. Hata yapar  insan, düşer- kalkar daha sağlam basar. Yaşadıkları zamanla daha da olgunlaştırır insanı. Zamana, olaylara, değişimlere inatlaşma bazen teslim olmak en doğrusudur, kabul etmek gerekir . " Su akar yolunu bulur"  Kabullenmek, teslim olmak, direnmemek beceriksizlik, çaresizlik değildir.

"Teslimiyet, yaşam akışına karşı koymak yerine ona izin vermeyi içeren basit ama çok derin bir bilgeliktir. Yaşam akışını deneyimleyebileceğiniz tek yer şimdi’dir, öyleyse teslim olmak şimdiki anı koşulsuz ve çekincesiz bir şekilde kabul etmek, olana içsel anlamda direnmeyi bırakmaktır. Olanı kabullenme sizi hemen zihinle özdeşleşmekten kurtarır ve varlığa yeniden bağlar. Direnç zihnin ta kendisidir. 
ECKHART TOLLE

2 yorum:

  1. Merhaba, güzel bir yazı olmuş tebrik ederim!:)ben de sizi kendi bloğuma beklerim:)
    www.LensMarket.Com

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel ifade etmişsin. Teslimiyet ; hayatta katı sınırlar koymadan , evrensel zekayla uyum içinde olmak , niyetini belirledikten sonra kendini akışa bırakmak ve olanı keyifle kabullenmek .

    YanıtlaSil