10 Kasım 2010 Çarşamba

Şekerpare


Malzemeler
3 yumurta sarısı
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbet için: 4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Hamur yoğurma kabına yumuşamış margarini, yumurta sarılarını, pudra şekerini ekleyip krem haline gelene dek yoğrulur.. Elenmiş unu, kabartma tozunu da ekleyip özlü bir hamur elde edilir. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlanır.Üzerlenine istenirse birer fındık,fıstık veya ceviz konur. Hamurları dizip 190 derece fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirilir. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp ılıtılmış olan şerbeti dökülür. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alınır.
Şerbetin hazırlanması:
4 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu bir tencerede kaynatılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatılır. Ateşten alıp ılıtın. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder