5 Kasım 2010 Cuma

Yemek Masası




Modern mutfak,füzyon yada yeni mutfak olarak tanınan günümüz mutfaklarında tabak süslemek yemeklerin sunumunda çok önemli bir yer tutmaktadır.Aşçılarda ressam,desinatör, dekaratör hatta heykeltıraş gibi yeteklerini yemeklerin sunumunda göstermektedirler.Masaya gelen tabak önce göze sonra mideye hitap eder.Yemek süsleme sanatı adı altında aşçılara özel dersler aldırılıyor artık.İyibir şef olabilmek için tabağı tablo gibi sunmaya çalışır aşçılar.Bence tabaktaki görselik abartmadan sade ve şık olmalı çok fazla ayrıntı ve aksesuar ile lezzet bastırılamalı. Güzel ve özel yemek çok makyaj ile bozulmamalı.............ama yinede tabaklara küçük sevimli dokunuşlarla farklılık katılabilinir










1 yorum: