6 Haziran 2011 Pazartesi

Zuhal'in Kahvesi


İnsan hayatı boyunca acılarını, mutluluklarını, başarılarını, hastalığını, sağlığını her şeyini, soluduğu havayı bile etrafındakilerle paylaşır. En yalınız olan, en kapalı hayat yaşayan insan bile iyi günde,  kötü günde başka insanlar arar yanında.
“Gerçek başarı başkalarının hayatın da katkı sağlamakmış”
“Hayata Çalım At “ adlı film de ünlü futbolcu Eric Cantona hayatının en güzel anının bir gol değil, bir pas olduğunu söyler. Tottenham Hotspur maçında takım arkadaşı Irwin’e  verdiği pas onun deyişiyle “büyük futbol tanrısına bir hizmet gibi” dir. Gol atmak, kendi adını skor tabelasına yazdırmaktansa gol pası atmanın, dayanışmanın daha mutlu ettiğini anlatır. İnsanlara birlikte kazanılan başarının daha önemli olduğunu, paylaşmanın gücünü anlatan bir filmdir.
İnsan başarılarının büyük bölümünü beraber çalıştığı ekibi, kendine destek olan güvenen dostları ailesi ile elde eder. Ne kadar yetenekli üstün özellikli olsa da yönlendirmeye, yönetilmeye, desteğe ve dayanışmaya ihtiyaç duyar.  
İnsan yaşarken nasıl ki  başka insanların varlığına ihtiyaç duyarsa, öldüğünde de cenazesini taşıyacak dost ellere ihtiyaç duyar. Ne kadar inkar etse de insanı ölü yada canlı yukarı taşıyan kuvvetli kollardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder