21 Haziran 2011 Salı

Zuhal'in Kahvesi


"İnsanın her türden ilişki boyutu yaratmış olmasının basit nedeni, onun yüz yüze aşk yapan yegane hayvan olmasıdır. O zaman gözler iletişim kurmaya başlar. O zaman yüz ifadeleri ince bir lisan haline gelir. O zaman ruh halleri ve  duygular değişir ve yakınlık gelişir."  Osho

İnsan ilişkilerinin, iletişiminin temeli  yüz yüze yapılan, göz göze olan gerçek paylaşımlardır. Teknoloji çağında, bilgisayarlar, cep telefonları aracılığıyla yapıla sanal görüşmeler, konuşmalar insan ilişkilerini daha da uzaklaştırdı. Herşeyin daha hızlı, basit ve kolay olduğu günümüz teknolojisinde insan ilişkileride bozuldu. Karşılıklı sohbetlerin yerini bir kaç cümleden oluşan kısa mesajlar aldı. İnsanlar gerçek duygularını, düşüncelerini paylaşmak yerine sanal ortamda sahte ilişkiler yaşamaya başladı. Arkadaşlık, dostluk sitelerinde kendilerini daha farklı daha sahte göstermeye başladılar. Sanal ortamda sahip olunan arkadaş sayısının miktarı ne kadar çok olsada insanlar daha da yabancılaştı. İnsan ilişkilerinin kalitesi düştü. Sanal ortamda yapılan sohbetler de sahte kişilikler, sahte hayatlar yaratıldı. Gerçek dünya da kurulan ilişkilerin yerini hiç birşey tutamaz.
ABD de yapılan bir araştırma sonucunda: "Biri gözümüzün içine bakmadığında beyin bunun yeterince hoş, güven verici ve dürüst olmadığını düşünüyor. İlişkileri kurarken de bu sorun yaratıyor" 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder