12 Şubat 2011 Cumartesi

Yemek Gazetesi

KİVİ
Uzmanlar C, E, B2 ve A vitaminleri ile bakır ve fosfor, yönünden zengin kivinin, kanser oluşumunu ve kabızlığı önlediğini, kanı sulandırarak kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiğini açıklıyor.
Türkiye Diyetisyenler Derneği kivinin, zengin besin değeri, farklı lezzeti, vitamin, mineral, antioksidan, fitokimyasal ve lif içeriğiyle eşsiz bir meyve olduğunu söyledi. Kivinin sahip olduğu antimutajenik bileşikler, kanser oluşumu ile kabızlığı önlüyor ve kanı sulandırıyor. Kivinin kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiğinin bilimsel olarak saptandığını belirten kurum ''Kivi dünyada yoğun olarak tüketilen 26 meyve içerisinde besin maddesi yönünden en zenginidir. Kivinin 100 gramında 100-400 miligram C vitamini bulunuyor. Bu oran diğer meyvelerle karşılaştırıldığında oldukça yüksek. Magnezyum içeriği bakımından da en zengin, yüksek potasyum miktarı ve düşük sodyum ile yine meyveler içerisinde ön sıralarda yer alıyor'' dedi.
HER DERDE DEVA
• Bu meyve yüzlerce yıldır astım hastalarında nefes açıcı olarak kullanılıyor.
• Erkeklerde iktidarsızlığa iyi geliyor.
• Prostat, akciğer ve kolon kanserini önlediği biliniyor.
• Kolesterolü düşürüyor.
• Depresyonu önlüyor.
• Vücutta kan şekerini düzenliyor.
• Görme sorunlarını iyileştiriyor.
• Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder