16 Şubat 2011 Çarşamba

Zuhal'in Kahvesi

Michael Jackson'ın Thriller  albümü dünya çapındaki satışıyla tüm zamanların en çok satan albümü rekorunu kırmış. Yıllardır bu kadar büyük bir satış rekorunu başka bir sanatçı kıramadı, ikinci en iyi satış albümü Thriller'ın nerdeyse üçte biri satış yapmış? Micheal hayatı boyunca bu başarısının farkına varamamış hep daha iyisi daha mükemmeli için çalışmış bu büyük başarının, olağanüstü çıkışın keyfini, hazzını, gururunu yaşamamış ......bu kadar uğraş insanüstü varlık olma çabası, boşluk duygusu mu, hep bir şeylerin eksikliği mi, tam olmamışlık duygusu mu bu  huzura memnuniyete engel ...bir insanın bu kadar büyük başarılar elde ettiği halde mutluluğu yakalamaması kendini sevmemesi çok acı....Yaratığı büyük dünyayı içine sindirememek mi? Çok büyük başarılar ödüller paralar elde etmek herşeye sahip olmak ama kendine sahip olamamak ruhunu taşıyamamak.
“En güçlü parazit nedir? Bakteri mi, virüs mü, bağırsak solucanı mı? Fikir...Dirençli ve çok çabuk yayılır. Fikir beyne bir yerleşti mi yerinden sökmek neredeyse imkânsızdır. İyice şekillenmiş ve kavranmış bir fikir. İşte burada bir yere saplanıp kalır. Fikir son derece bulaşıcıdır. En küçük bir fikir tohumu bile yayılabilir seni sen yapar veya yok eder. Mesela dünyam gerçek değil fikri....”
Inception-Başlangıç filminden....
İnsan kendine bir dünya yaratır bir çember çizer büyük veya küçük sınırlar, hedefler koyar ama bir şeyi unutur daireyi tamamlayıp çemberi kapatığında kendisi dışarda kalırsa ....kurduğu hayata ruhu ile kalbi ile beyni ile inanmıyorsa o dünyaya ait olamıyorsa minik bile olsa  negatif bir fikire saplanmışsa hep bir şeyler eksik kalır. İster mega star olsun ister ister multi milyarder kendini tamamlayamıyordur belkide inanmadığı bir dünyaya ait olamıyordur.
Vehbi Koç dünyanın en zenginleri listesine girdiği halde tatillerini mütevazı sahil kasabasında yaparmış, çocukları dünyanın ultra lüks yerlerinde yatlarda tatiller yaparken kendisinin neden bu kadar basit tatilleri tercih ettiği sorulduğunda  "onlar Vehbi Koç'un çocukları ben ise basit bir bakkalın oğluyum" demiş......sahip olunan zengin hayata rağmen hala yokluk bilincinde olmak , kendini hala eski düzene ait görmek bilincinin kalıplarını kıramamak....
İnsan hayatında yeni, başlangıçlar, değişimler yaşarken kendiside bu hayatın içinde bizzat olmasa sadece gölge olur sadece konu mankeni olarak kalırsa yeni düzeni ıskalar. Zenginliği veya başarıyı hazmedemezse arafta kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder