6 Ocak 2011 Perşembe

Salatalar

Sofranın olmasa olmazı, diyetlerin dostu hafif ve lezzetli salatalar,bol lifli ve vitaminli sebzelerden oluşan salatalar. Rengarenk sebzelereden oluşan güzel hazırlanmış bir salata sofranın süsü gibidir.Bazen bir giriş yemeği bazen ana yemek bazen de garnitür olarak yenir.Çiğ yenebilen herşeyi salataya katabiliriz. Aslında salata hazırlamak oldukça keyifli olabilir yaratıcılığa ve zevke göre içine istediğini katabilirsin.Yeşil yapraklı sebzeler en sağlıklı ve faydalı olanlardır. Marul, kıvırcık,roka, maydanoz , dereotu, yeşilsoğan, salatalık, naneden oluşan bir karışıma istenilen garnitür ve sos eklenerek diyet yapanlar için bir ögün olur.Tavuk ızgara, mantar, peynir, haşlanmış yumurta veya tonbalığı ile servis edilebilir.Salatalar besin değerleri açısından çok zengindir.Bizim ülkemizde ençok tüketilen salata domates,salatalık, soğan ve biberden oluşan çoban salatadır -bahçe  yada bostan salata da denir-En çok kullanılan salata sosu zeytinyağı,limon ve sirkedir.Mayonezli, hardallı,yoğurtlu salata soslarıda kullanılır.






Cevizli Ispanak Salatası
Malzemeler
1 paket bebek ıspanak
100 gram ceviz içi
1 adet yeşil elma
sosu için;1 tatlı kaşığı hardal,
 elma sirkesi,tuz,zeytinyağı
Salata kasesine yıkanmış-ayıklanmış ıspanak yaprakları konur.Sosu için hardal, elma sirkesi ,tuz ve zeytinyağı bir kase de çırpılır.Ispanakların üzerine hardallı sos  dökülür.Yeşil elma ince ince doğranıp, ıspanaklara eklenir.Cevizler daha lezzetli olması için tavada 3-4 dakika kavrulur,salatanın üstüne serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder