7 Ocak 2011 Cuma

Yemek Gazetesi

Stresli şehir hayatı ve kış soğuklarında vücuda yardımcı olmak için, iç hastalıkları ve sağlıklı kilo verme uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan  yeni yılda detoks öneriyor Ev detoksu şişkinlik giderdiği için kilo bile verdiriyor. Vücudu zararlı atıklarından temizleyip canlanma sağlıyor.

"Detoks, çoğu kişinin düşündüğünün ve uyguladığının aksine sağlıklı ve doğal ürünlerin yeterli ve ölçülü alınması olarak değerlendirilmelidir. Doymuş yağ oranı yüksek kırmızı et yerine Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin balığın beslenmeye konması, kahve ve alkol alımı yerine su tüketiminin yapılması, sindirim sistemine büyük faydası olan probiyotik ürünlerin kullanılmasıdır. Tam tahıl ürünlerinin tüketilmesi, bitkisel kaynaklı ama kaliteli protein olan yeşil mercimek, kuru fasulye, nohut gibi kuru baklagillerin beslenmede olması doğru detoks programının temelini oluşturur."

"Detoks, her mevsim yapılabilir. Ancak detoks diyetindeki hedef kilo kaybetmek değil, sadece temizlenmek, vücudu dinlendirmek ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek olmalıdır. Kış mevsiminin vazgeçilmezleri brokoli, lahana, patates, ıspanak, soğan, enginar ve karnabahar gibi sebzeler size detoks yaparken destek sağlar. Zencefil, hindiba, rezene, kereviz, kekik, dereotu ise vücuttan fazla suyun atılmasına yardımcı olabilir. Greyfurt ve portakal suyu da içerdikleri C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir. "

ÇİĞ SEBZE SUYU İÇİN!

SEBZELER
Havuç, pancar, lahana, kereviz, maydanoz, tüm yeşil yapraklar, kırmızı-sarı renkte olanlar, patates, kabak, balkabağı, sarımsak, zencefil ve soğan... Bu sebzeler üç şekilde tüketilmelidir: 1) Çorba yapılarak 2) Buharda pişirilerek 3) Suyu sıkılarak
ÇİĞ SEBZE SULARI
Havuç, pancar, kereviz, maydanoz ve buğday çimi blender'da hazırlanabilir.
MEYVELER
Turunçgiller, elma, armut, karpuz, kara üzüm, vişne, üzüm, ananas ve mango. Kurutulmuş olanlar daha çok şeker ve daha az enzim içerdiğinden kullanılmamalıdır. 1) Suyu sıkılır 2) Blender'dan geçirilip meyve tatlısı şeklinde yenir 3) Bütün olarak yenilir
TAHILLAR
En az altı saat veya bir gece içme suyunda bekletilip, deniz tuzu ile bol suda pişirilmelidir. Taze kabuklu yemişler ve tohumlar bir gece suda bırakıldıktan sonra ertesi gün pişirilmelidir.
KANSERDEN KORUR
Detoks ve pankreas kanseri arasında bağlantı var mı?
Kanser nedenleri arasında egzojen toksinlerin (dışardan gelen) ve kanserojen maddelerin ilişkisi vardır. Her kanserde olduğu gibi pankreas kanserinde de bu toksik maddelerle ilişki söz konusudur. Toksik etki yaratan maddelerin başında alkol ve sigara gelir. Bu maddelerden vücudu korumak da bir anlamda detoks olduğundan doğru ve bilinçli yapılan detoks kansere karşı koruma sağlayabilir.
SABAH

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder