15 Ekim 2010 Cuma

Kabaklı Börek

Malzemeler
5 adet kabak
3 adet yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gram beyaz peynir
dereotu
çörekotu, susam
tuz
Böreğin iç harcı için kabaklar ve peynir rendelenir, dereotu ince kıyılır .Rendelenmiş kabaklar dereotu ve tuz karıştırılır. Yumurtalar, süt ve yağ çırpılır. Tepsi yağlanır ve bir yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde serilir. İkinci yufkanın yarısı da üzerine serilir. Hazırlanan yumurtalı karışımla iyice ıslatılır. Kabaklı harcın yarısı konulur ve üzerine yarım yufka serilir,geri kalan kabaklı harc da boşaltılır.Üzeri üçüncü yufka ile kapatılır. İlk serilen yufkanın kenarları içeriye doğru kıvrılır. Kalan yumurtalı karışım üzerine sürülür. Çörekotu ve susamla serpilir.30 dakika serin yerde dinlendirildikten sonra önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder