26 Ekim 2010 Salı

Yemek Gazetesi


Bitter Çikolata
Bayramların, kutlamaların, özel günlerin vazgeçilmez ikramı, hediyesi...........Büyük küçük herkesin keyifli, lezzetli kaçamağı, çikolata sevmeyen varmıdır bilmem ama keşfi insanlık tarihi kadar eskiye dayanıyor.
Amerikalı uzmanların yaptığı yeni bir araştırma; günde 40 gram bitter çikolata (yüzde 70 kakao içeren) tüketmenin kalp hastalıklarına yakalanma riskini azalttığını ortaya koydu. Bitter çikolata kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko ve bakır gibi mineraller içerir. Kakao seviyesi yüksek çikolatalar antioksidan bakımından da zengindir. Florid açısından da zengin olan çikolata, dişlere de faydalı. İçeriğindeki bakır, cilde, damarlara ve dokulara fayda sağlıyor. Çikolatadaki doymuş yağ oranı, kandaki kolesterol seviyesini diğer doymuş yağlarla aynı seviyede arttırmıyor.Diyet yapanlara bile az miktarlarda bitter çikolata tüketmeleri öneriliyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder