26 Ekim 2010 Salı

Yemek Gazetesi


Zencefil
Soğuk algınlığına karşı iyi gelir. Ağrı kesici olarak kullanılmaktadır. Sinir sistemini güçlendirir. Mideyi kuvvetlendirir. Asit etkisini azaltır. Bağırsak gazlarını giderir, Sindirim sistemini uyarır. Serbest radikallerin vücutan atılmasına yardımcı olur, Antioksidan özelliğe sahiptir. Kanser oluşumunu önler. Kalp kasını kuvvetlendirir. . Bir su bardağı kaynar suya bir tatlı kaşığı toz zencefil bir yemek kaşığı bal ve yarım limon suyu karıştırılıp içilebilinir.
Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklarda bir çay kaşığı toz zencefil bir tatlı kaşığı bal ile karıştırıp macun yapılarak yenildiği zaman insanın içini ısıtarak bronşlarını açar ve temizler. Balgamı söktürür, öksürüğü keser. Zencefil aynı zamanda doğal aspirindir; kanı sulandırır, damarları açar, pıhtılaşmayı önler. İyi bir zihin açıcıdır, hafızayı güçlendirir. İlaçların mide ve bağırsaklara yaptığı yan etkiyi yok eder. İyi bir bulantı ilacıdır. Ameliyatlardan sonraki anesteziden kaynaklanan bulantılar, deniz ve araba tutmasındaki bulantılarda etkilidir.
Zencefilin doğum sonrasında annenin emzirme döneminde, anne sütünü artırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır. Sindirim sistemini düzenler, hızlandırır, enerji verir. Zencefil, İngiltere'de besin takviyesi olarak kabul edilmiştir.Zencefil, asırlar boyu iyi bir besin ve ilaç olarak güvenle kullanılmıştır. Zencefil aynı zamanda çok güçlü doğal bir romatizma ilacıdır. Bal ve toz zencefil karışımından hazırlanan macun, günde üç tatlı kaşığı yenildiğinde bel ve bacak ağrılarını, romatizmayı tedavi eder.
Angelina Jolie'nin ikiz bebeklerine hamileliginden sonra zayiflamasina yardimci olan icecek zencefil ve sarimsak çayi, Uzak Dogu'da ve Afrika'da yuz yillardir kullaniliyormuş. {Zaten Angelina Jolie'de bu cayin tarifini Afrika'da ki yerlilerden ogrenmis }


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder