3 Ekim 2010 Pazar

MARMELATLI KURABİYE


Malzemeler
300 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
marmelat
Margarin oda sıcaklığında yumuşatılır.Hamur yoğurma kabında yumuşak margarin,yumurta, pudra şekeri karıştırılır.Un da yavaş yavaş eklenerek iyice yoğrulur.Hamur merdane ile açılır, kalp veya yuvarlak kalıplar ile kesilir.Kalıplar ile kesilen kurabiyelerin yarısının ortası daha küçük bir kalıp ile kesilerek çıkartılır.180 derece ısılı fırında pişirilir.Fırından çıkan kurabiyelerin ortasına istenilen bir marmelat sürülerek yapıştırılır.Pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder