9 Ekim 2010 Cumartesi

Yemek Gazetesi





Mucize Besinler
Beyninizi için Kahvaltıyı Atlamayın
Kahvaltıyı atlamaya alışkın mısınız? Yapılan araştırmalara göre kahvaltı kısa süreli hafızayı ve dikkati güçlendiriyor. Kahvaltı yapan öğrenciler yapmayanlara oranla eğitim hayatlarında daha başarılı oluyor.
Uzmanların sıraladıkları beyni kuvvetlendiren besinler listesinin başında tam tahıllı yiyecekler, süt ve süt ürünleri ile meyveler yer alıyor. Ancak her konuda söz konusu olduğu gibi bu besinler de aşırı tüketildiğinde bir takım sorunlara yol açıyor. Bu nedenle düzenli ve dengeli beslenmek sağlıklı bir düşünsel yaşam için çok önemli.
Fındık ve Çikolata
Fındık ve tohumlar antioksidan özelliği gösteren vitamin E açısından oldukça zengindir. Çikolata da bu tür besinler arasında yer alır. Doğal uyarıcı bir madde olan kafein nedeniyle konsantrasyon ve odaklanmayı artıran çikolata aşırı tüketildiğinde ise fazla kalori, yağ ve şeker olarak bize geri döner.
Balıktan Vazgeçmeyin
Protein kaynağı olan balık beynimiz için muhteşem bir dost. Omaga 3 yağ asidi bakımından oldukça zengin olan balık beyin fonksiyonlarını düzenleyerek beynin gelişimini sağlar. Bu yağ asitleri kalp krizi riskini azaltıp bilincin yavaşlamasını önleyerek daha sağlıklı bir yaşamın kapılarını açar.
Sağlıklı bir hayat için haftada en az 2 kez balık tüketmeye dikkat edin.
Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder