3 Ekim 2010 Pazar

PATLICANLI PİLAV

Malzemeler
1 kg patlıcan
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet domates
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
tarçın
tuz,karabiber
Pirinçler sıcak suda bekletilir.Patlıcanlar küp küp doğranır ve kızartılır.Tencereye 1 bardak zeytinyağı konur,rendelenmiş olan soğan kavrulur,rendelenmiş havuç ve domates de katılarak pişirilir.Pirinç ve 2 bardak sıcak su da tencereye konur,tuz karabiber ve tarçın ile pişirilir.Pilav pişince üstüne doğranmış dereotu ve patlıcanlar konur. 30 dakika demlendirilir,karıştırılarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder