26 Ekim 2010 Salı

Yemek Gazetesi



ALTIN ÇİLEK pürüzsüz, kolay şekil alan, parlak ve turuncu-sarı bir dış yüzeye sahiptir. Özü sulu ve içerisinde çok ufak açık sarı çekirdekleri vardır. Dinlendirildiğinde tadı tatlılaşır, taze olarak, kurutulmuş olarak tek başına veya meyve ve sebze salatalarında diğer ürünlerle beraber de tüketilebilir.Ayrıca çikolata ile kaplanıp tatlılarda da kullanılabilir. Reçellerde, soslarda keklerde vs. kullanılabilir.
- Dünyanın en zengin lif oranına sahip meyvesidir.

- Kilo vermeye yardımcı ve son derece faydalı bir meyvedir.
- Diyabet ( şeker) hastalarına faydalı olduğu gözlemlenmiştir. - Antioksidan oranı yüksektir.
- Kalp,verem ve idrar yolu hastalıklarının tedavisine yardımcı olur.
- C,B1,B2,B3 ve keroten gibi vitamin ve mineraller bakımından çok zengin bir meyvedir.
- Potasyum değeri çok yüksek bir meyvedir.
- Kalsiyum değeri aşırı zengin olduğundan okul öncesi çocukların gelişiminde çok et
-Metabolizmanın hızlı çalışmasına katkıları olduğu bilinmektedir.
- Kan dolaşımını düzenlemede pozitif etkileri vardır.
- İdrar söktürmeye faydaları vardır.

- Kalorisi azdır. Sindirim sistemindeki parazitleri yok etmeye yardımcı olur.
- Aroma ve mayhoş tadından dolayı pastacılık, dondurma aroması olarak ve marmelat yapımında kullanılır.
- Meyve salatalarında, tatlılarda ve turtalarda kullanılır.
- Reçeli son derece lezzetlidir.
- Cildi güneşten korumada ve cilt kanseri tedbir olarak deri gerici özelliği olduğundan, yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı olur.
- Kandaki fazla ürik asitin atılmasına yardımcıdır.
- İçerisinde 8 ayrı alkolid bulunmaktadır. Bu alkolidler bitkisel kökenli ilaçların yapımında kullanılmaktadır.
- Kanı arındırmaya yardımcı olur. Görme sinirlerini yapılandırmaya yardımcı olur.
- Prostat ve boğaz hastalıklarının tedavisinde olumlu etkileri olduğu gözlenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder