28 Eylül 2010 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı hindistan cevizi
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Şeker ve yumurtalar mikser ile iyice çırpılır. Sıvı yağ ve süt de eklenerek çırpmaya devam edilir.Un ,kabartma tozu ve hindistan cevizi de eklenir tahta kaşık veya çırpma teli ile karıştırılır. Kekin pişecegi kalıp yağlanır ve hamur kalıba dökülür. 200 derece ısılı fırında pişirilir.

1 yorum:

  1. Denedim çok güzel oldu. Ölçüler tam tuttu.Annem ne zamandır canım ev keki çekiyor diyordu. O da çok beğendi. Sağol.
    ZEYNEP

    YanıtlaSil