28 Eylül 2010 Salı

ÜZÜMLÜ LİMONLU KEK

Malzemeler
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kuru üzüm
yarım su bardağı süt
1 çay bardağı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
Yumurtalar ve şeker mikser ile iyice çırpılır. Sıvıyağ, süt, limon suyu da eklenerek çırpmaya devam edilir.Un kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi de eklenerek çırpma teli ile karıştırılır.Kekin pişeceği kalıp yağlanır, hamurun yarısı kalıba boşaltılır. Üzümleri de ekleyip diger hamur da dökülerek üzümlerin aralara dağılması sağlanır. 200 derece ısılı fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder