20 Eylül 2010 Pazartesi

ELMALI KURABİYE



Malzemeler
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
6 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Harcı: 3-4 elma rendesi
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı şeker

Kurabiyenin iç harcı için elmalar rendelenir şeker tarçın ve ceviz içi ile birlikte pişirilir,soğumaya bırakılır.Yoğurma kabında yumuşak margarin ve diger hamur malzemeleri karıştırılıp özlü bir hamur elde edilir. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlanır.İşaret parmağı yardımıyla hamurların iç kısımlarını oyup,elmalı harc oluşan boşluğa doldurulur,hamurun ağız kısmını yuvarlayarak kapatılır Önceden ısıtılmış 180 derece fıında kurabiyeler pişirilir.Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder