28 Eylül 2010 Salı

YEŞİL ELMALI KISIR

Malzemeler
2 adet ekşi yeşil elma
2 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet yeşil soğan
yarım demet nane
zeytinyağı
limon
nar ekşisi
tuz ve baharatlar
Bulgur suda 1 saat ıslatılır süzülüp tabağa konur.Maydanoz, nane ve yeşil soğan ince ince kıyılır,kuru soğan doğranır ,elma soyulup doğranır.Çukur bir tabakta önce soğan, tuz ve bulgur karıştırılır.Doğranmış olan yeşillikler ve elma da eklenir, baharatlar, limon suyu, zeytin yağı ve nar ekşiside konur, bütün malzemelerin karışması sağlanır. Yeşil salata ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder