23 Eylül 2010 Perşembe

KREMALI ELMA


Malzemeler
1 kg elma
1 bardak su
4 yemek kaşığı toz şeker
1/2 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
elmaların içine: tarçın+ ceviz
Elmaların kabuğu soyulup , içi oyulur, tencereye dizilerek 1 bardak su ve 4 yemek kaşığı şeker ile pişirilir.Elmalar pişince içine ceviz tarçın konur servis tabağına dizilir.Başka bir tencerede krema için süt ,nişasta ,şeker muhallebi gibi pişirilir , ocaktan alınıp vanilya ve 1 yemek kaşığı margarin ile çırpılır.Elmaların üzerine krema dökülerek buzdolabında soğutulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder