23 Eylül 2010 Perşembe

TİRAMİSU


Malzemeler
2 yumurta sarısı
yarım kilo süt
2 yemek kaşığı un
2 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
1 adet pasta tabanı
Islatma sosu:1 bardak sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
3 yemek kaşığı şeker
Süt, yumurta sarısı ,şeker, un ve vanilya muhallebi gibi pişirilir,soğuyunca labne peynir ilave edilir ve mikserle çırpılır.Pasta tabanının alt parçası sos ile ıslatılır.Kekin arasına muhallebi dökülür diger kekide muhallebinin üstüne yerleştirip bir fırça yardımı ile üst parçada ıslatılır, kalan muhallebi bütün pastaya dökülür.Pastanın kenarları spatula ile kremayı yayarak düzeltilir.Pastanı üzerine kakao eleyerek buzdolabında soğutulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder