24 Eylül 2010 Cuma

KEPEKLİ POĞAÇA

Malzemeler:
2 adet yumurta
2 su bardağı kepekli un
2 su bardağı beyaz un
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1 adet yaş maya (42 gr)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
Üzeri için:2 adet yumurta sarısı
çörekotu
1 bardak ılık su içine mayayı ufalayıp şeker ile karıştırılır.Hamur yoğurma kabına un,kepek unu ,yoğurt,zeytinyağı,yumurta ve baharatlar katılarak karıştırılır.Hamurun ortasına mayada katılarak iyice yoğrulur.Yoğurulan hamurun üzerine nemli bir bez örterek hamurun 2 katına çıkmasını yaklaşık 30 dakika kadar beklenir.Mayalanan hamur hafifçe unlanarak tekrar yoğurulur, küçük parçalar kopartılarak yuvarlanır şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürülerek 200 derece ısılı fırında 30 dakika pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder