20 Eylül 2010 Pazartesi

ŞEFTALİLİ TART


Malzemeler
2 yumurta
1 paket yumuşamış margarin
4,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Harcı:4 orta boy şeftali
yarım su bardağı şeker
Şeftaliler soyup kuşbaşı doğranır,şeker eklenerek pişirilir.Şeftaliler suyunu çekene kadar pişirilir,sogumaya bırakılır.Un, yumurta ,margarin, şeker, kabartma tozu karıştırıp yoğrulur.Hamur ikiye ayrılır.25-30 cm çapındaki tart kalıbı yağlanır birinci hamur kalıba yerleştirilir,hamurun kenarları yarım cm yükseltilir.Hamurun üzerine şeftalili harc yayılır.İkinci hamur yuvarlak halde buzlukta donana kadar bekletilir.Hamuru buzluktan alıp şeftalili harcın üstüne rendenin iri tarafı ile rendelenir.Tart 180 derece ısılı fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder