23 Eylül 2010 Perşembe

ÇİKOLATALI KESTANE TATLISI


Malzemeler
2 kilo kestane
250 gram pudra şekeri
100 gram margarin
sosu için:3 bardak süt
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı şeker
50 gram kakao
Kestaneler iyice haşlanır, temizlenip püre haline getirilir.Kestane püresinin içine pudra şekeri ve margarin katılarak hamur elde edilir.Kestane hamurundan ceviz büyüklüğünde toplar yapılarak servis tabağına dizilir.Çikolatalı sos için süt un şeker ve kakao karıştırılarak pişirilir, muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.Sosun içine margarin ilave edilerek mikser ile çırpılır.Kestane toplarının üstüne çikolatalı sos dökülerek soğutulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder