20 Eylül 2010 Pazartesi

KAYISILI MUHALLEBİ

Malzemeler
1 Litre süt
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
25 gram tereyağı
sosu:1 su bardağı şeker
15-20 adet kuru kayısı
50 gram file badem
Muhallebi için 1 litre süt, 3 kahve fincanı şeker, 3 kahve fincanı un, 1 yumurta sarısı karıştırılır ve pişirilir.Muhallebi pişince içine 25 gram tereyağı ve 1 paket vanilya katılarak mikser ile çırpılır. Öbür tarafta kayısılar ikiye bölünür,haşlanır. Tencerede 1 bardak şeker az suyla karamalize edilir, borcama dökülür, haşlanmış kayısılar ve badem de borcama dizilir.En üste muhallebi dökülerek bir gece buzdolabında bekletilir.Ertesi gün ters çevrilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder