18 Eylül 2010 Cumartesi

PORTAKALLI KEK


Malzemeler
4 yumurta
1 paket margarin
2,5 su bardağı un
2 bardak şeker
1 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yumurta ve şeker beyazlaşıp köpürene kadar mikser ile çırpılır.Eritip soğutulan margarin, portaka suyu ve portakal kabuğu rendesi de eklenip karıştırılır.Bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır,kalan karışıma un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır( çırpma teli veya mikserin düşük ayarı ile) Kalıbı yağlayıp hamur boşaltılır 180 derece ısılı fırında pişirilir.Ayrılan 1 su barbağı sıvı karışım kek sıcaken üzerine dökülür.Kekin üstüne ceviz,fındık veya hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder