11 Eylül 2010 Cumartesi

Biscotti

Malzemeler
125 gram şeker
300 gram un
125 gram doğranmış kayısı
125 gram üzüm
125 gram yumuşak margarin
yarım portakal kabuğu rendesi
yarım paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yumurta
125 gram file fındık
Yağ, yumurta, şeker ve vanilya mikserle iyice çırpılır. Un ve kabartma tozu ayrı bir kabın içinde karıştırılır, yumurtalı karışıma eklenir, kayısı ,üzüm ,fındık, portakal kabuğu rendesi,de ilave edilerek beraberce yoğrulur.Büyük bir rulo şekli yapılır,üstüne yumurta sarısı sürülür.180derecede üstü kızaran kadar pişirilir.Fırından çıkarılıp dilimlenir tekrar fırınlanır,kurutulur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder