11 Eylül 2010 Cumartesi

Elmalı Gül Kurabiye


Malzemeler
400 gram un
250 gram yağ
50 gram şeker
100 gram su
Harcı: 2 elma rendesi
100gram üzüm
50 gram şeker
yarım çay kaşığı tarçın
Elmalar soyup rendelenir, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırılır. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirilir. Tarçın döküp soğumaya bırakılır. Hamur için un yağ şeker ve su karıştırılarak iyice yoğurulur.Merdaneyle hamur ince açılır.Kare olarak kesilip parçalara ayrılır,çapraz uçlar bıçakla kesilir.Ortasına elmalı harç konup,gül şeklinde kapatılır,ağız kısmı açılır.180 derecede altı kızarınca fırından çıkarılır.Üstüne pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder