11 Eylül 2010 Cumartesi

Cevizli Ekmek

Malzemeler
350 gram un
10 gram yaş maya
230 gram su
5 gram tuz
10 gram bal
20 gram kakao
115 gram ceviz içi
Yoğurma kabının içine un konur ortası havuz gibi açılarak maya ,su ,tuz,bal kakao ,konur,yoğrulur.Çok iyi yoğrulmuş olan hamur üstü örtülerek 20 dakika dinlendirilir.Dinlenmiş olan hamurun içine ceviz katılarak tekrar yoğrulur.Orta sert bir ekmek hamuru elde edilir.Hamurdan bütün tek bir ekmek veya 3-4 küçük ekmek yapılabilinir.Yuvarlak olarak şekilendirilir üstüne un serpilir 20 dakika mayalandırılır.Mayalanan ekmekler üzeri bıçakla çizilerek 200 derece ısılı fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder