11 Eylül 2010 Cumartesi

Havuçlu Kek

Malzemeler
4 yumurta
1 su barbağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
2 su bardağı havuç rendesi
1 pakt vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım çorba kaşığı tarçın
Kreması:1 yumurta
50 gram margarin
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
yarım su bardağı şeker
Yumurta ve şeker mikserde çırpılır.Sıvıyağı da ekleyip bir dakika daha çırpılır.Unu ,vanilyayı ,kabartma tozunu ,tarçını da ekleyip çırpma teli veya mikserin düşük ayarı ile karıştırılır.Ceviz içi ve havuç rendesinide ekleyip karıştırılır.Kek kalıbını yağlayıp hamur kalıba boşaltılır.180 derece ısılı fırında pişirilir.Başka bir kapta un ,şeker ,süt ,çırpılmış yumurta krema için karıştırılır,kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Kremayı ateşten alıp margarin ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpılır...Keki kalıbı içinde soğutarak üzerine ve yanlarına krema sür
ülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder