11 Eylül 2010 Cumartesi

Peynirli Tart

Malzemeler
yarım paket margarin
yarım paket sıvı yağ
6 çorba kaşığı yoğurt
22 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Tartın içine:1 yumurta
200 gram beyaz peynir
1 küçük domates
4 sivribiber
yarım demet maydanoz
1 yumurta sarısı
Yoğurma kabına un,yumuşak margarin,sıvı yağ,tuz kabartma tozu ,yoğurt konur,hamur iyice yoğrulurElde edilen hamur iki parçaya ayrılır.25-30 cm çapındaki tart kalıbı yağlanır hamurun bir parçası kalıba yerleştirilir.Hamurun kenarlarıda 1/2 cm yükseltilir.Kalıba yerleştirilen hamur pişerken kabarmasın diye çatallanır.Peynir rendelenir,içine küçük doğranmış domates biber maydanoz konur yumurtayıda ekleyip karıştırılır.Kalıba konmuş olan hamurun üzerine peynir harcı konur.Diger hamur merdane ile açılır,hamurdan yarım cm inceliğinde şeritler kesilir.Şeritler peynirli harcın üzerine kafes oluşturacak şekilde yerleştirilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.180 derece ısılı fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder