11 Eylül 2010 Cumartesi

Peynirli Dereotlu Poğaça

Malzemeler
3 yumurta
1,5 paket margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
7,5 su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu
225 gram beyaz peynir
1 demet dereotu
Yoğurma kabına yumurtaları,eritip ılıtılan margarini,yoğurdu koyup çırpılır.Unu ve kabartma tozunu da katıp yoğrulur.El de edilen özlü hamura beyaz peynir ve doğranmış dereotu katılır tekrar yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak şekiller verilir.Hamurlar yağlanmış fırın kabına dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür 190 derece ısılı fırında üzeri açık pembe renk alana dek pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder