18 Eylül 2010 Cumartesi

ÇİLEKLİ TART



Malzemeler
2 yumurta sarısı
150 gram yumuşak margarin
2,5 su bardağı un
yarım su bardağı şeker
yarım paket kabartma tozu
Tartın üzeri.1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
yarım su bardağı şeker
yarım kilo çilek
yarım paket tart jölesi
Un, şeker ,yumuşatılmış margarin ,yumurta sarıları ve kabartma tozu karıştırılıp yoğurularak özlü bir hamur elde edilir.25-30 cm çapındaki tart kalıbı margarinle yağlanarak tabanına ve kenarlarına hamur yerleştirilir.Hamuru çatalla delerek 180 derecede üzeri açık pembe renk alana kadar pişirilir.Tencerede süt un şeker muhallebi gibi pişirilir Kremayı ateşten alıp mikserle çırpılır soğuyunca tartın üstüne dökülür.Üzerine yarım kesilmiş çilekler yerleştirilir.tart jölesi üzerinde yazan tarife göre hazırlanır ılıyınca çileklerin üzerine sürülür.Çilekli tart buzdolabında soguyunca servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder