18 Eylül 2010 Cumartesi

Çörek


Malzemeler
2 kg un
yarım litre süt
1 paket erimiş margarin
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı rezene
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
üstüne serpmek için susam-çörek otu
yumurta sarısı
1 bardak ılık su içine maya ve şeker konur 10 dakika mayalandırılır.Hamur yoğurma kabına un konur ve ortası havuz gibi açılır,maya ,erimiş ılık margarin,rezene ,mahlep ,tuz konur.Hamur iyice yoğrulur üzerine nemli bez konarak 30 dakika dinlendirilir.Çörek hamuru mayanaldıktan sonra şekil verilerek üzerine yumurta sarısı sürülür,üstüne çörek otu veya susam serpilir.200 derece ısılı fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder