18 Eylül 2010 Cumartesi

Poğaça


Malzemeler
1 kg un
3 yumurta
600 gr yumuşak margarin
50 gr şeker
25 tuz
50 gr maya+süt
Hamur yoğurma kabına unu koyup ortasını açıp şeker tuz maya ve sütü karıştırıp yoğrulur.Yumurta yumuşak yağ ilave edilir iyice yoğrulur.Hamur 30 dakika dinlendirilir.Şekil verilir,mayalanmaya bırakılır.Poğaçalar mayalanıp kabarınca soğuk fırına verilir 200 derece de pişirilir.
Peynirli poğaça :Yoğurduğumuz hamurdan yuvarlak toplar koparılır,el ortası ile bastırılır peynir harcı konarak kapatılır.Üstüne yumurta sarısı sürülür çatalın tersi ile çizilir susam serpilir.
Zeytinli poğaça:hamura dilim zeytin katılarak yoğrulur.Yuvarlak toplar halinde üzerine yumurta sarısı sürülür çatallanır çörek otu serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder