18 Eylül 2010 Cumartesi

Ev Poğaçası


Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
125 gram erimiş margarin
550 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket kabartma tozu
İç harcı:250 gram beyaz peynir
1 yumurta akı
üzerine:yumurta sarısı
çörek otu
hamur yoğurma kabında yoğurt,sıvıyağ,erimiş margarin,tuz,kabartma tozu ,un ile karıştırılır.İyice yoğrulan hamur buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.Beyaz peynir rendelenir içine yumurta akı katılarak karıştırılır.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır,yuvarlanarak sert bir yüzeyde açılıp ortasına peynir harcı konur,kapatılır.Fırın tepsisine dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür,çörek otu serpilir.190 derece ısılı fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder