11 Eylül 2010 Cumartesi

PATLICAN MUSAKKA



Malzemeler
5 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
3 adet yeşil biber
5 adet domates
yarım kilo kıyma
100 gram tereyağı
maydanoz
tuz,karabiber
Patlıcanlar soyulup halka haka doğranır.acısı gitsin diye tuzlu suda 15 dakika bekletilir.Patlıcanlar ol suda yıkanıp kurutulur ve kızartma yağında kızartılır,fırın kabına alınır.Tavada tereyağını koyup soğanlar kavrulur,kıyma da eklenerek kavurmaya devam edilir.Kıymalar pişince doğranmış domates tuz karabiber maydanoz ilave edilir.2 bardak su da eklenerek 15 dakika pişirilir.Kıymalı karışımı patlıcanların üzerine dökerek 200 derece ısılı fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder